איך להתווכח נכון
- anati303
- 29 במאי
- זמן קריאה 1 דקות
דנה ויואב (שמות בדויים) נשואים כבר 8 שנים. הם אוהבים זה את זו, אבל כל פעם שדנה מציעה רעיון שמנוגד לדעתו של יואב, הוא מתעצבן. למשל, היא רוצה לצאת לחופשה בחו"ל, והוא טוען שזו הוצאה מיותרת. היא רוצה שהילדים ילמדו בביס פרטי והוא אומר שביהס הציבורי באזור דווקא מצויין. דנה מבקשת לצאת לבלות עם חברים ויואב מעדיף ערב שקט בבית ולחסוך את הבייבי סיטר. מהר מאוד כל שיחה מתדרדרת אצלהם לצעקות, האשמות הדדיות ואפילו איומים על פרידה. "אולי פשוט נתגרש אם אנחנו לא מסכימים על שום דבר?" הם אומרים את זה כמעט בכל ריב.
האם ויכוחים צריכים תמיד להוביל למשברים?
*************************
ויכוחים הם חלק בלתי נפרד מכל קשר בריא. הם מאפשרים לנו לבטא את הצרכים, הרצונות והגבולות שלנו. אם כל צד רק יסכים עם השני מתוך פחד או רצון לשמור על השקט, זה יוביל לתחושת תסכול ואובדן זהות אישית. היכולת להתווכח באופן בריא היא המפתח לצמיחה משותפת.
אבל לפני שאתם מתפוצצים חשוב שתקשיבו באמת לצד השני שלכם ותבינו מה הוא/היא מבקש/ת. ובמקום להגיד "את/ה תמיד...", דברו במה שאתם מרגישים – "אני מרגיש/ה ש...". חפשו פתרון משותף. נסו לשאול את עצמכם: "מה יכול לעבוד לשנינו?"
והכי חשוב שתמיד תזכרו שאתם צוות: שויכוח הוא לא קרב – זה שיח שמטרתו למצוא דרך טובה יותר לשניכם.
ויכוח בריא הוא לא על "מי צודק", אלא על "איך אנחנו מתקדמים יחד". תנו מקום אחד לשני, וגלו שבמקום שהקונפליקט יפוצץ את היחסים, הוא יכול להפוך אותם לחזקים ועמוקים יותר.
אפשר לעשות את זה יחד.
תתאמנו בזה.
עו"ס קלינית
פסיכותרפיסטית, מדריכה
050-3372301

Comments