מהבוקר אני עסוקה לתת מענה רגשי לאנשים בפחד. כן, פחד. לא חרדה. לשם שינוי הפעם יש למטופלים שלי סיבה טובה לפחד כי יש איום חיצוני וסכנה ממשית על החיים והתקשורת בטלביזיה ממש לא אופטימית.
כששואלים אותי איך לנהל את הפחד הזה אני נזכרת בויקטור פרקל שהיה רופא, פסיכיאטר ניצול שואה שאמר כי: "בין גירוי לתגובה, יש לנו תמיד מרחב. מרחב בו יש לנו כוח לבחור את התגובה שלנו. בתגובה שלנו טמונה הצמיחה שלנו והחופש שלנו".
בין אזעקות, לחדשות שליליות, לבין תמונות מזעזעות, חשוב שנהיה מודעים למחשבות ולרגשות שלנו. המודעות הזו יכולה ליצור רווח בין הגירוי (המצב המעורר פחד) לבין התגובה שלכם.
הכירו בכך שהפחד שאתם מרגישים הוא רגש אנושי טבעי. במקום לנסות לחסל אותו לחלוטין, קבלו אותו כחלק מהחוויה שלכם. קבלה שיכולה להפחית את ההתנגדות שלעתים קרובות כשלעצמה יכולה להעצים את הפחד.
ואז, היו עסוקים. אל תיכנעו לפחד ותתנו לו לנהל אתכם. כל אחד במה שנכון לו: בנשימות, בחיפוש עוגן של הגוף, בבישול, במפגש עם אחרים, בשיחת טלפון, במדיטציה, בהקשבה למוסיקה, ביצירה ועוד.
אל תהיו פאסיביים מול החדשות והמחשבות הרעות.
הרשת מלאה בפוסטים שמלמדים איך להתמודד.
מצאו את הטכניקה הנכונה לכם.
הרבה מאוד אנשים מבשלים עכשיו אוכל לחיילים, ילדים מציירים ציורים למשפחות בעוטף עזה. מי שיש לו נשק אישי, התנדב לתגבר את כוחות הביטחון. חפשו מה נכון לכם.
ואם עדיין קשה לכם, תצרו איתי קשר. אני כאן באהבה.
ענת דניאלי
עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית, מדריכה
050-3372301 פחות
anati303
Comentarios