top of page

שינה, פחדים ודעות שונות

  • anati303
  • 29 במאי
  • זמן קריאה 1 דקות

אחת הסוגיות העיקריות איתה מתמודדים משפחות שאני פוגשת בימים אלו, היא השאלה מה עושים כשאחד הילדים חושש מהאזעקות ומסרב ללכת לישון לבד.

מעבר לפחדים של הילדים לפעמים שני ההורים מחזיקים בדעות שונות בנגע לאופן ההתמודדות. הורה אחד מציע לתת לילד להתמודד עם הפחדים שלו ולהכריח אותו להישאר לישון אצלו בחדר. ההורה השני חושב שכרגע, כשהמצב לא בטוח, אפשר להיות רכים יותר ולאפשר לו לישון איתם כדי להרגיש בטוח."

איך מתמודדים עם מצב כזה, שבו גם ההורים חלוקים בדעותיהם?

***********************

ראשית תזכרו שאתם יחידה הורית אחת וזה לגיטימי להחזיק בדעות מנוגדות אחד מהשני. בשורה התחתונה לכולכם יש את אותה מטרה שהיא טובתו של הילד. ההבדל ביניכם הוא בגישה. חשבו ביחד והקשיבו אחד לשני.ה ושאלו מה עומד מאחורי הגישות של כל אחד מכם ומהמשאלה של הילד לישון אתכם. לרוב תמצאו שכולכם חרדים ממשהו והפתרונות שאתם מוצאים נועדו כדי להקל על עצמכם מהפחד.

תווכו את הרגשות שלכם אחד לשני וגם לילד שלכם. אפשר לומר לו: "זה טבעי לפחד עכשיו, גם אנחנו לפעמים מפחדים, אבל אנחנו פה לשמור עליך ונעבור את התקופה הזאת ביחד."

חפשו ביחד פתרון ביניים קונקרטי עבור הילד: כמו שהדלת של החדר שלו תישאר פתוחה, כך שהוא יוכל לקרוא לכם אם יפחד. או לישון בחלק מהלילה בחדר שלו ובחלק האחר יעבור זמנית לישון במזרון שהוכן לו בחדר שלכם.

בנוסף, היות ושגרה משרה על ביטחון, השתדלו ככל שאפשר, לשמור בתקופה זאת על הרגלים קבועים בבית, כמו להוריד אנרגיות לפני השינה, זמן סיפור (אצל הקטנים יותר) או משחקים משותפים.

זכרו, בתקופות כאלה חשוב במיוחד לא רק לפתור את הקונפליקט, אלא גם לתת דוגמה לילד איך מנהלים חילוקי דעות בצורה מכילה ומכבדת.

תמיד אתכם

ענת דניאלי

עובדת סוציאלית קלינית,

פסיכותרפיסטית, מדריכה

050-3372301



 
 
 

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page