top of page
anati303

קבלת האחר

אנחנו כל כך רוצים שהקרובים אלינו יאהבו את מי שאנחנו אוהבים ויעריכו אותם שאנחנו באמת נעלבים כשזה לא קורה.


תרחיש שקרה שבו בחורה צעירה מאוהבת עמוקות, מציגה את בן זוג להוריה בעיניים נוצצות ובהתרגשות עמוקה. היא רואה בעיני רוחה את האיחוד הרמוני בין משפחתה והאהוב ואיך הם מצליחים לחבב אותו גם הם. אבל, לפעמים המציאות מתפתחת אחרת.


ההורים, בעלי כוונות טובות אך דואגים לה, מתקשים לחבק בקלות את התוספת החדשה למשפחה. הם מסתייגים מהבחירה שלה בבן הזוג, לא מסוגלים לראות מה היא רואה בו.


לפעמים הסיטואציה הזאת יכולה לקרות בתחומים רבים. בקשרים בין אישיים, בדעות פוליטיות (כאשר המשפחה ו/או בן.ת הזוג לא מקבלים את המועמד העדיף עליך) וכד'.


🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦


נטל ההסתייגויות יכול להכביד מאוד הן על האנשים המחזיקים בו והן על אלו שנושאים בנטל שלו. עבור אלה שאינם יכולים לקבל את בחירתו של יקירם, זה יכול להוביל לסערה פנימית ולמצוקה. כוונותיהם עשויות להיות אמיתיות וכנות ובעלי מגמה טובה, אך ההתנגדות שלהם עלולה לפגוע בטעות באדם עליו הם מבקשים להגן.


אי הסכמה, יכולה לגרום לקרעים, פיצולים ומחלוקת בין משפחות. הבחורה שתוארה לעיל', מצאה את עצמה נקרעת בין אהבתה ומסירותה לבן זוגה לבין רצונה באישור משפחתה והייתה במצוקה מאוד קשה.


🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂🤷‍♂


מה עושים?


ראשית חשוב לשמור על תקשורת פתוחה וכנה. עודדו דיאלוג פתוח בין הצדדים הנוגעים בדבר. שיחה מלב אל לב יכולה לשפוך אור על החששות ונקודות המבט של כולם.

שנית, חשוב שתתאמצו להבין גם את הצד השני. לאהבה יש לפעמים היגיון מסתורי משלה וכיבוד רגשות של היקירים לכם הוא בעל חשיבות עליונה הרבה יותר מלהיות צודקים ו/או לא צודקים.


הבחורה הצעירה יכולה להציב להוריה גבולות ברורים ולבקש מהם לכבד

את בחירותיה, גם אם הם לא לגמרי מבינים או מסכימים איתן. ולפעמים, הזמן יכול להיות המרפא הטוב ביותר. סבלנות תוכל לאפשר לכולם את המרחב לצמוח ולהסתגל למציאות ולדינאמיקה החדשה.


אהבה יכולה ללבוש צורות רבות. קבלת האדם שהילד שלכם ו/או בן הזוג שלכם אוהב, יכולה להיות ביטוי רב עוצמה לאהבה זו גם אם אתם בעצמכם לא מחבבים אותו.


כשמדובר בעניינים של הלב, הרגשות לרוב עמוקים ומורכבים. למרות שאנו עשויים להשתוקק לקבלה חלקה של יקירינו עם האהבה שלנו, חשוב להכיר בכך שאהבה מגיעה בצורות ובגדלים שונים. הקבלה עשויה לקחת זמן, אבל עם אמפתיה, הבנה ולב פתוח, ניתן לבנות גשרים, ומשפחות יכולות להיות מאושרות יותר.


ענת דניאלי

עובדת סוציאלית קלינית, פסיכותרפיסטית, מדריכה

050-3372301


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page